klubbaegott - klubbrecept

Tänkte att eftersom bloggen heter klubbaegott så måste jag väll ändå länka/skriva ett klubbrecept här + att jag ska göra klubbor i hälgen om jag har indrigienser hemme dåå!
Recept, kommer hära'
I
ngredienser:
1dl vatten
450g strösocker
125g druvsocker
2 tsk citronsyra
2ml aromsmak
karamellfärg

Gör så här:
1.Häll vatten i en kastrull och tillsätt strösocker och slutligen druvsockret.Rör inte i blandningen.
2.Koka med lock,när den har kokat ca 1-2min tas locket av för vidare kokning.Mät med socker
termometer tills massan är 162 grader är den klar att hälla upp på teflonväven.
3.Häll upp karamellmassan på den inoljade teflonväven.Ta på gummihandskarna.Efter en minut
bildas de en tunn hinna i kanterna på massan.Strö över citronsyran över hela massan och arbeta
in pulvret med de inoljade degskraporna.
4.Använd degskraporna till att upprepande vika massans kanter mot mitten så att massan blandas
ordentligt och hålls varm och inte stelnar.
5.Tillsätt valfri smakarom och arbeta in den,tillsätt färg.Vill du kan du först dela in massan ifall
du vill ha i flera färger.
6.Ta lite olja på gummihandskarna,skär efterhand småbitar av karamellmassan med en degskrapa
och tryck ner dem i sugrör/klubbpinnar.
7.Sedan kan du rulla längder av de som är kvar av massan och klippa med en vass insmord sax.
8.Låt inte karamellerna röra vid varandra innan de stelnat,så klibbar de inte ihop.
9.Förvara klubborna i cellofanpåse.

KÄLLA: klicka HÄR!!ngredienser:
1dl vatten
450g strösocker
125g druvsocker
2 tsk citronsyra
2ml aromsmak
karamellfärg

Gör så här:
1.Häll vatten i en kastrull och tillsätt strösocker och slutligen druvsockret.Rör inte i blandningen.
2.Koka med lock,när den har kokat ca 1-2min tas locket av för vidare kokning.Mät med socker
termometer tills massan är 162 grader är den klar att hälla upp på teflonväven.
3.Häll upp karamellmassan på den inoljade teflonväven.Ta på gummihandskarna.Efter en minut
bildas de en tunn hinna i kanterna på massan.Strö över citronsyran över hela massan och arbeta
in pulvret med de inoljade degskraporna.
4.Använd degskraporna till att upprepande vika massans kanter mot mitten så att massan blandas
ordentligt och hålls varm och inte stelnar.
5.Tillsätt valfri smakarom och arbeta in den,tillsätt färg.Vill du kan du först dela in massan ifall
du vill ha i flera färger.
6.Ta lite olja på gummihandskarna,skär efterhand småbitar av karamellmassan med en degskrapa
och tryck ner dem i sugrör/klubbpinnar.
7.Sedan kan du rulla längder av de som är kvar av massan och klippa med en vass insmord sax.
8.Låt inte karamellerna röra vid varandra innan de stelnat,så klibbar de inte ihop.
9.Förvara klubborna i cellofanpåse.

Read more:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0